Home

Nieuws

CBL: zware maatregelen als Ehec-oorsprong in teelt ligt

Leidschendam – Supermarktkoepel CBL verwacht strenge maatregelen als blijkt dat teeltomstandigheden hebben bijgedragen aan de Ehec-besmetting in komkommer. Dat zegt directeur consument en veiligheid Marc Jansen.

Grote E.coli-besmettingen in de Verenigde Staten leidden enkele jaren geleden tot een verscherping van de voedselveiligheidswetgeving. Dat sluit Jansen voor Europa ook niet uit. ”We dachten toen dat dit ons niet zou overkomen. Als blijkt dat de aandacht voor voedselveiligheid is verslapt en dat de oorzaak bijvoorbeeld ligt in irrigatiewater dan vind ik dat harde maatregelen genomen moeten worden. Dan mag je bedrijven ook sluiten, vind ik.”

Het verhaal van één van de verdachte bedrijven dat de partij in Duitsland van de vrachtwagen is gevallen, is moeilijk te geloven, stelt Jansen. ”Dat is een moeilijk verhaal. Als het zo is, dan mag die partij nooit verkocht worden. Het is kwalijk als de aandacht voor voedselveiligheid verslapt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.