Home

Nieuws 156 x bekeken

CBL: verkoop komkommers op peil

Den Haag - Nederlandse supermarkten signaleren nauwelijks een daling in de verkoop van komkommers.

Dat zegt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL). De diverse supermarktpartijen geven wel aan verscherpte controles bij hun leveranciers uit te voeren om eventuele aanwezigheid van E.coli uit te sluiten, maar vooralsnog heeft dat niet geleid tot verontrustende signalen. De koepelorganisatie krijgt naar eigen zeggen signalen van leden dat de 'afzet richting consument niet heel veel teweeg brengt'. "De Nederlandse consument lijkt redelijk goed van vertrouwen", aldus een woordvoerder van het CBL.

"Sommige partijen geven wel aan dat er een kleine daling in de verkoop is, maar het gaat niet om extreme aantallen. We durven wel te zeggen dat er absoluut geen sprake van is dat consumenten de komkommer massaal links laten liggen. Die geruchten berusten niet op de waarheid."

Of registreer je om te kunnen reageren.