Home

Nieuws

Brokking’s Beheer verbetert resultaat

Almere – Brokking’s Beheer, eigenaar van onder meer Beuker en Triferto, heeft de resultaat over 2010 verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. De nettowinst steeg van 3,8 naar 6,2 miljoen euro, de omzet steeg van 240 naar 296 miljoen euro.

Dit blijkt uit het jaarverslag van de houdstermaatschappij.

Brokking wist met name de omzet in Duitsland, België en een aantal kleinere markten sterk te vergroten. In Duitsland steeg die met ongeveer 50 procent, in België met 60 procent.
Wel kreeg Brokking’s Beheer vorig jaar te maken met een bijzondere kostenpost. In december 2009 sprong een pas opgeleverde silo met vloeibare kunstmest in de haven van Kampen. Dat veroorzaakte een grote vervuiling en ontregelde het Kamper rioleringssysteem. Voor Brokking resulteerde dit in een rekening van 2,6 miljoen euro.

Desondanks ging het netto-resultaat omhoog. Ook verhinderde het niet dat een dividend van 3 miljoen euro werd uitgekeerd over de totale winst van 6,2 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.