Home

Nieuws

Britten brengen zeugen naar de slacht

Londen – De Britse varkensstapel is in de eerste vier maanden van dit jaar met 10.000 zeugen ingekrompen. Varkenshouders brengen hun zeugen in toenemende mate naar de slacht omdat ze bij de huidige voerprijzen te veel geld moeten toeleggen.

Dat schrijft voorzitter Stewart Houston van de National Pig Association in een noodbrief aan de grote supermarkten in zijn land. Volgens Houston zijn er door de inkrimpende varkensstapel rond de Kerst dit jaar 230.000 minder slachtvarkens beschikbaar. ’’De geschiedenis vertelt me dat, zonder positieve tekenen rond de varkensprijs, de situatie alleen maar verder zal verslechteren. We verloren zeven procent van het aantal zeugen na de voercrisis van 2008 en deze is vele malen erger.” Houston verwijt de Britse winkelbedrijven vooral dat ze met de mond wel belijden de Britse boer te willen steunen maar dat in de praktijk niet waarmaken. Veel supermarkten verkopen weliswaar meer varkensvlees maar dat is vaak afkomstig uit andere landen waar lagere eisen op het gebied van dierenwelzijn gelden, betoogt Houston opnieuw.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.