Home

Nieuws 197 x bekeken

Britse veehouders laken Tesco voor invoer vlees uit VS

Londen – Britse veehouders zijn er niet over te spreken dat supermarkt Tesco in enkele filialen vlees verkoopt dat is ingevoerd uit de Verenigde Staten.

De boeren en de National Beef Association vrezen dat de consument wordt misleid door de benaming Black Angus Beef. Britse media benadrukken daarbij – in het kader van de vele verhalen over ’Frankenstein’-voeding – dat veel Amerikaans vlees niet de EU in mag omdat de dieren vaak zijn behandeld met groeihormonen. Tesco stelt op zijn beurt dat het slechts om een minimale hoeveelheid gaat en dat er alles aan wordt gedaan om te verzekeren dat er geen hormonen zijn toegepast.

Tesco wil met het Amerikaanse vlees haar klanten ’iets speciaals aanbieden’. Het vlees is ook van betere kwaliteit dan wat er gemiddeld in Groot-Brittannië wordt ingevoerd. Dat dat vlees echter in het schap komt is voor de NBA een verontrustende ontwikkeling. Directeur Kim Haywood: ”Het gaat om een geringe hoeveelheid maar dat is alleen omdat er op dit moment maar weinig beschikbaar is. Tesco maakt zich duidelijk zorgen over de vleesaanvoer en zoekt haar heil daarom in andere landen. De consument kan bovendien maar al te gemakkelijk denken dat het om het hooggewaardeerde Aberdeen Angus vlees gaat.”

Of registreer je om te kunnen reageren.