Home

Nieuws 224 x bekeken

Britse premier zegt droogte-overleg toe

Londen – De Britse premier David Cameron heeft in het Lagerhuis toegezegd dat er op korte termijn een overleg komt over de gevolgen van de aanhoudende droogte voor de boeren.

Cameron deed dat tijdens het wekelijkse vragenuurtje maar maakte daarbij niet duidelijk of hij zelf bij dat overleg aanwezig zal zijn.

De premier was eens het met kamerlid Therese Coffey, die een plattelandsdistrict in het zuiden van Engeland vertegenwoordigt, dat boeren en tuinders ’ernstige problemen ondervinden’ van de aanhoudende droogte.

De Britse meteorologische dienst heeft net bekend gemaakt dat april de warmste maand was in meer dan 100 jaar en ook de op tien na droogste aprilmaand in de geschiedenis. Bovendien was maart ook al een van de droogste ooit geregistreerd. Deze week vallen er hier en daar in het land flinke buien maar van langdurige regenval is nog geen sprake.

Volgens voorzitter Sarah Pettitt van de sectie tuinbouw bij de National Farmers Union lopen veel gewassen ernstige schade op als het droge weer veel langer aanhoudt. Zij waarschuwt daarbij dat tegenvallende oogsten kunnen leiden tot hogere prijzen voor groente en fruit. Net vorige week heeft ook de Franse minister voor milieu Nathalie Kosciusko-Morizet een spoedoverleg over de aanhoudende droogte in haar land aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.