Home

Nieuws

Brasil Foods ziet winst ruim verzesvoudigen

São Paulo - De brutowinst van Brasil Foods is het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar verzesvoudigd. De vleesverwerker boekte een brutowinst van 816,4 miljoen reais (352 miljoen euro).

Het Braziliaanse bedrijf compenseerde fors lagere rundvleesexporten met een grotere uitvoer van kippenvlees en groeiende binnenlandse markt.

De omzet steeg op jaarbasis 19 procent tot 6 miljard reais (2,6 miljard euro). Brasil Foods zag de uitvoer van rundvlees 16,6 procent dalen. De uitvoer van varkensvlees daalde 2 procent. De uitvoer van het goedkoopste type vlees, kip, steeg daarentegen met 11 procent. Brasil Foods doet vooral zaken met het Midden-Oosten en China. Het bedrijf uit São Paulo is wereldwijd na JBS S.A. de grootste vleesproducent ter wereld.

De binnenlandse vraag naar vlees nam eveneens toe. De Braziliaanse economie bloeit en lonen stijgen mee met de economische groei. Dat is ook zichtbaar in de omzetontwikkeling van Brasil foods. De binnenlandse omzet groeide 20 procent tot 3,6 miljard reais (1,55 miljard euro). Het bedrijf wil vooral de afzet van varkensvlees stimuleren. Brazilianen eten relatief weinig varkensvlees.

De brutomarge van Brasil Foods komt uit op 14 procent, tegen 8 procent een jaar eerder. In Nederland wordt Brasil Foods vanuit Den Bosch geleid. Nederland voert vooral kippenvlees en een klein volume rundvlees uit Brazilië in.

Of registreer je om te kunnen reageren.