Home

Nieuws 326 x bekeken

Brandweer Weert helpt bij brand in België

Weert - De brandweer van Weert helpt zaterdag mee bij het blussen van een grote heidebrand aan de andere kant van de grens in België.

Dat maakte de brandweer bekend. In een natuurgebied bij het Belgische plaatsje Meeuwen-Gruitrode ten zuiden van Weert is zaterdagmiddag een grote heidebrand uitgebroken. De rook is kilometers ver zichtbaar. Volgens de Belgische brandweer wordt het vuur op het militaire terrein aangewakkerd door de wind.

De brandweer van Weert is met een peloton te hulp geschoten. Het gaat daarbij onder meer om vier tankautospuiten, bluswagens uit Stramproy, Nederweert, Meyel en Venray. De blusvoertuigen zijn verspreid over de regio rond Weert opgeroepen om voldoende bluscapaciteit voor de eigen kurkdroge natuurgebieden achter de hand te hebben, aldus de brandweer in Midden-Limburg.

Volgens Belgische media is de brand ontstaan nadat een auto vlam vatte op het schietterein. De gemeente heeft een rampenplan afgekondigd en roept mensen op de wegen vrij te houden voor de hulpdiensten. Een aantal wegen in de omgeving is afgesloten.

Volgens de regionale Belgisch-Limburgse televisie TV Limburg zijn ook mensen van huizen in de buurt geëvacueerd. Brandweerkorpsen uit verschillende delen van Belgisch Limburg helpen mee bij het blussen.

Of registreer je om te kunnen reageren.