Home

Nieuws 171 x bekeken

Bluswerkzaamheden in Schoorl duren voort

Schoorl - De bluswerkzaamheden in het Schoorlse duingebied gaan dinsdag nog de hele dag en avond door. Dit heeft de gemeente Bergen bekendgemaakt. De blushelikopters zijn tot zonsondergang actief, de brandweer blijft ook de komende nacht blussen.

Tot 21.00 uur dinsdagavond blijven zo’n tachtig brandweerlieden en honderd mensen van Defensie in het duingebied actief. Daarna halveert de inzet, om ’s morgens rond 6.00 uur weer te verdubbelen. De brandweer houdt zich vooral bezig met nablussen, terwijl de defensiemedewerkers voornamelijk grond omploegen om te voorkomen dat het vuur zich ondergronds kan verspreiden.

De brand in het Schoorlse duingebied is sinds maandagmorgen onder controle, maar het sein brand meester is nog niet gegeven. Vanwege de bluswerkzaamheden blijft het duingebied voorlopig gesloten voor publiek. De gemeente bekijkt woensdagochtend of de noodverordening kan worden opgeheven of aangepast.

De brand brak zondag tegen de avond uit en heeft 200 hectare duingebied in de as gelegd. De brandweer ondervond de afgelopen dagen zeer veel hinder van de harde wind en kreeg bij de bestrijding van het vuur ondersteuning vanuit het hele land.

Het openbaar vervoer had dinsdag geen hinder meer van de werkzaamheden van de brandweer. Buslijn 151 rijdt weer de gebruikelijke route langs Schoorl, Groet en Camperduin. Tot dinsdagochtend werd de bus omgeleid via Petten.

Of registreer je om te kunnen reageren.