Home

Nieuws 198 x bekeken

Bleker verwacht dat perceelsregistratie dit najaar op orde is

Den Haag - Het perceelsregister is dit najaar voldoende stabiel om landbouwers te verplichten om gegevens over percelen voortaan langs de elektronische weg te verstrekken. Dat schrijft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw aan de Tweede Kamer.

“Ik verwacht dan geen grootschalige onduidelijkheid meer over de omvang van percelen”, zegt Bleker.

De staatssecretaris meldt dat via de Algemene wet bestuursrecht (Awb) verplicht kan worden gesteld dat boeren hun perceelsinformatie via internet indienen bij Dienst Regelingen. Sinds de invoering van de digitale gecombineerde opgave maken steeds meer ondernemers gebruik van deze mogelijkheid. Bij de laatste opgave werd 91 procent van de aangiften digitaal gedaan.

Bleker zegt wel coulant te zijn met ondernemers die vanwege technische redenen of vanwege principiële bezwaren geen digitale aangifte willen doen. “Dienst Regelingen zal aanvragen voor ontheffingen daarom alle op merites beoordelen”, meldt Bleker. Hij doelt hiermee op bijvoorbeeld oudere ondernemers die hun bedrijfsvoering alleen met behulp van papieren formulieren voeren en boeren die principieel en concequent weigenren om gegeven via de elektronische weg te versturen. Ze kunnen de ontheffing aanvragen via een brief aan Dienst Regelingen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.