Home

Nieuws 187 x bekeken 3 reactieslaatste update:21 mei 2012

'Bleker moet zich niet met uitvoering natuurbeheer bemoeien'

Amsterdam – Staatssecretaris Henk Bleker moet zich niet met de uitvoering van natuurbeheer bemoeien. Hij moet dat aan professionals overlaten, oordeelt Ed d’Hondt in dagblad Trouw.

Een commissie onder leiding van d’Hondt evalueerde in 2009 – in opdracht van toenmalig minister van landbouw Gerda Verburg – het functioneren van Staatsbosbeheer. De commissie was positief: Staatsbosbeheer functioneerde adequaat en voorziet in een grote maatschappelijke behoefte.

Bleker legt nu de organisatie 60 procent bezuinigingen op. ”Het is een complete inhoudelijke omslag van het beleid. De beweging verhoudt zich niet met wat er in de samenleving leeft”, meent d’Hondt.
Hij verwijt de secretaris zijn particuliere inzichten door te drukken, zonder dat deze wetenschappelijk of maatschappelijk zijn onderbouwd. ”Ik hoor eigenlijk geen inhoudelijke kritiek op het natuurbeheer. Politiek zou meer moeten zijn dan het particuliere inzicht van een bewindspersoon”, aldus d’Hondt.

Hij voorspelt dat de aangekondigde bezuinigingen tot grote spanningen kunnen leiden. Het landschap wordt verwaarloosd. Boeren trekken zich terug uit bijvoorbeeld het coulissenlandschap.
Hij adviseert Bleker om Staatsbosbeheer zelf met plannen te laten komen. ”Zoek draagvlak. Geef ze een jaar de tijd, bespreek de varianten, stel je open voor kritiek en hak dan de knopen door.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Geef ze een jaar de tijd ? Weer tig miljoen naar de Filistijnen,
  En laat het maar aan de deskundigen over ? Wie of wat is een deskundige ? Daar denkt ook iedereen anders over. Politiek is in dit geval de baas en voor dit moment ben ik daar blij mee.

 • no-profile-image

  Ed vergeet 1 ding, namelijk de overheid (dus Henk) betaald, dus de overheid (dus Henk) bepaald. Edje zal dus met hangende pootjes naar Henk toe voor zij onzin verhaal.

 • no-profile-image

  Bovendien Ed heb je jezelf weleens afgevraagd hoe het komt dat Henk Bleker staatssecretaris is geworden? Gevraagd, waarom? cda had nog iemand nodig. Hoe komt dat dan? Door het stemgedrag van de Nederlanders, en wie maakt daar van deel uit? Juist Ed d'Hondt. Dus door het stemgedrag van Ed is Henk Bleker staatssecretaris geworden, daarom vindt Ed dat dat hij vanwege zijn foute stemgedrag op Henk moet afgeven. Op fout stemgedrag van de kiezer kan een staatssecretaris geen beleid maken

Of registreer je om te kunnen reageren.