Home

Nieuws 204 x bekeken 2 reacties

Bleker: genetische modificatie draagt bij aan duurzaamheid

Den Haag – Genetische modificatie kan een bijdrage leveren aan de verhoging van de landbouwproductie.

Dat zegt staatssecretaris Henk Bleker in een brief aan de Tweede Kamer.

Bleker zegt dat genetisch gemodificeerde gewassen moeten worden ingepast in deugdelijke landbouwsystemen. Daarmee sluit hij naadloos aan op de conclusies van een literatuuronderzoek over de duurzaamheid van genetisch veranderde gewassen. Het rapport is vandaag door de onderzoekers gepresenteerd in Den Haag.

De staatssecretaris wil de uitkomsten van de studie aan de orde stellen tijdens de Europese discussie over de sociaal-economische aspecten van genetische modificatie. Voormalig ministers Gerda Verburg (landbouw) en Jacqueline Cramer (milieu) hebben in Europa de sociaal-economische aspecten ingebracht in het debat over genetische modificatie.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Literatuur onderzoek klopt altijd met dat wat men wil lezen. Zo lang we de negatieve literatuur niet serieus nemen en de positieve rapporten als zeer serieus nemen. Hebben we een voor de lezer positief rapport gemaakt. Bleker mag een slimme politicus zijn, hij is gen insider in landbouw en zal ook geen tijd hebben om zowl de "Monsanto" rapporten te lezn als ook de rapporten over achterbliojvend eoogsten en verarmde boern die aan GMO 's zijn begonnen in o.a. India, maar ook zijn gelijk soortige rapportn te lezen over Amerikaanse en Argentijnse negatieve invloeden van de genenmanipulatie of althans van neven effecten. Meer dan normaal RoundUp gebruik uitmondend in Altzheimer en te vroeg geboorte. Deze zaken worden als niet voldoend ebewezen weer eens onder tafel geveegd. Maar als ze eenmaal wel bewezen zijn, zal het kwaad niet meer te kern zijn en wast de heer Bleker zijn handen evenals mevr. Cramer en Glossy Gerda in onschuld. De politiek is te veel gespitst op het terug dringen van herbiciden door o.a RR gewassen en verder denken ze dat insecticiden zijn te vervangen door Bt modificatie. Bij Bt maakt de plant zelf zijn insecticide en wel zonder veiligheids termijn en zonder rekening te houden met nuttige insecten (bijen).

  • no-profile-image

    Literatuur onderzoek klopt altijd met dat wat men wil lezen. Zo lang we de negatieve literatuur niet serieus nemen en de positieve rapporten als zeer serieus nemen. Hebben we een voor de lezer positief rapport gemaakt. Bleker mag een slimme politicus zijn, hij is gen insider in landbouw en zal ook geen tijd hebben om zowl de "Monsanto" rapporten te lezn als ook de rapporten over achterbliojvend eoogsten en verarmde boern die aan GMO 's zijn begonnen in o.a. India, maar ook zijn gelijk soortige rapportn te lezen over Amerikaanse en Argentijnse negatieve invloeden van de genenmanipulatie of althans van neven effecten. Meer dan normaal RoundUp gebruik uitmondend in Altzheimer en te vroeg geboorte. Deze zaken worden als niet voldoend ebewezen weer eens onder tafel geveegd. Maar als ze eenmaal wel bewezen zijn, zal het kwaad niet meer te kern zijn en wast de heer Bleker zijn handen evenals mevr. Cramer en Glossy Gerda in onschuld. De politiek is te veel gespitst op het terug dringen van herbiciden door o.a RR gewassen en verder denken ze dat insecticiden zijn te vervangen door Bt modificatie. Bij Bt maakt de plant zelf zijn insecticide en wel zonder veiligheids termijn en zonder rekening te houden met nuttige insecten (bijen).

Of registreer je om te kunnen reageren.