Home

Nieuws 169 x bekeken

Biologisch in plaats van ritueel-slachtverbod

Amsterdam - De Amsterdamse rabbijn Lody van de Kamp zegt dat de joodse gemeenschap af wil van vlees vanuit de intensieve veehouderij. Hij meldt dat in weekblad Nieuwe Oogst.

Volgens Van de Kamp - zelf bevoegd ritueel slachter - zou de Tweede Kamer kunnen afzien van een verbod op ritueel slachten, als de joodse gemeenschap zelf overgaat op de consumptie van biologisch vlees.
Eind vorige week schaarde de partij van Van de Kamp (CDA) zich in de Amsterdamse gemeenteraad achter een motie van Groen Links en de Partij voor de Dieren, waarin de bio-industrie werd veroordeeld.
In de Tweede Kamer is het voorstel van Van de Kamp niet onverdeeld positief ontvangen, blijkt uit reacties van onder andere Marianne Thieme (PvdD), Dion Graus (PVV) en Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD) in weekblad Nieuwe Oogst. Het CDA, de ChristenUnie en de SGP staan positief tegenover het plan.

Of registreer je om te kunnen reageren.