Home

Nieuws

Biologica stopt, Bionext gaat verder

Utrecht - De organisaties voor de biologische land- en tuinbouw worden gebundeld in de nieuwe organisatie Bionext.

De bestaande organisatie Biologica en de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw worden in de nieuwe organisatie ondergebracht. De nieuwe organisatie is opgezet op initiatief van de Vereniging van Biologische Producenten en handel, het Promotiebureau Biologische Speciaalzaak en de biologische boeren binnen LTO Nederland. Interim-directeur is Bavo van den Idsert, secretaris van de Vereniging van Biologische Producenten en handel.

De kiem voor de nieuwe organisatie is vorig jaar gelegd, toen de organisatie voor biologische land- en tuinbouw, Biologica, in zwaar weer kwam. De nieuwe organisatie moet de biologische sector ondersteunen in belangenbehartiging, ketensamenwerking en communicatie. Doel is ook dat Bionext de gesprekspartner voor de overheid wordt.

De nieuwe organisatie geeft aan dat de sector een nieuwe fase ingaat. "Wij hebben de ambitie om op onderdelen waar biologische regelgeving ontbreekt versneld te werken aan verduurzaming", zegt Van den Idsert. Bionext wil leidend zijn in de discussie over verduurzaming.

Of registreer je om te kunnen reageren.