Home

Nieuws

Bietenrijen Noord-Duitsland twee weken eerder dicht

Elsdorf – De suikerbietenteelt in Noord-Duitsland verloopt buitengewoon gunstig. Volgens teeltadviesdienst LIZ in Elsdorf verwacht 46 procent van de telers dat de rijen twee weken eerder dicht zullen zitten dan vorig jaar.

Nog eens 35 procent verwacht wat betreft de rijensluiting een voorsprong van één week ten opzichte van vorig jaar. De eerste meldingen omtrent gesloten rijen kwamen woensdag binnen, aldus LIZ. Die constateert dat de warmte van april en mei fors hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkelen. De droogte heeft tot dusver geen nadelige invloed gehad.

LIZ bestrijkt met zijn adviezen de werkgebieden van de suikerconcerns Pfeifer & Langen, Nordzucker en Suiker Unie Anklam (Meckelenburg-Voorpommeren).

Of registreer je om te kunnen reageren.