Home

Nieuws

Betuwse bloem wil Greenport worden

Arnhem - Het Gelderse tuinbouwcluster Betuwse Bloem moet net zoals Greenport Boskoop en Venlo een Greenport worden.

Zo kan ook de Gelderse tuinbouw profiteren van gezamenlijk belangenbehartiging en profilering. Dat zegt Gelders gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. Veel Gelderse bedrijven behoren tot de top van hun segment en de tuinbouw staat in de top 5 van de belangrijkste Gelderse economische sectoren, blijkt uit een onderzoek naar de tuinbouw in Gelderland. De economische waarde ligt rond de 670 miljoen euro en honderden mensen hebben hier hun werkplek.

Van Dijk toont zich enthousiast over het rapport: "We hebben een goed beeld gekregen van het belang van de tuinbouw voor Gelderland én Nederland. Als ik zie dat een aantal Gelderse bedrijven tot de top in hun segment behoren, kunnen we bijzonder trots zijn."

Zowel de economische kracht van de sector, de ontwikkelmogelijkheden en resultaten van de netwerkorganisatie zijn onderzocht door Buck Consultants International (BCI). Het rapport laat zien dat de economische waarde groot is, welke bedrijven tot de top behoren, wat de ontwikkelpotentie is en wat de tuinders zelf vinden van de Betuwse Bloem.

Of registreer je om te kunnen reageren.