Home

Nieuws 177 x bekeken

Beperkingen Kootwijkerbroek waarschijnlijk zaterdag ten einde

Zoetermeer – Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) verwacht dat morgen bekend zal worden gemaakt wanneer het beperkingsgebied voor Kootwijkerbroek zal worden opgeheven.

De verwachting is dat dat mogelijk zaterdag gebeurt. Een woordvoerder van het ministerie van ELI bevestigt dit. Donderdag is het precies drie weken geleden dat de uitbraak van laagpathogene vogelgriep in Kootwijkerbroek werd vastgesteld.

De export van pluimveeproducten naar Rusland ligt nog steeds stil. De VWA kan geen exportcertificaten uitschrijven omdat de Russisch CVO (Chief Financial Officer) nog geen officiële voorstellen heeft gedaan om tot regionalisatie over te gaan. Dat wil zeggen dat het exportverbod wordt beperkt tot bijvoorbeeld alleen de provincie Gelderland.

Of registreer je om te kunnen reageren.