Home

Nieuws 144 x bekeken 2 reacties

Banken verwachten hervatting opmars olieprijs

New York - De Amerikaanse banken Goldman Sachs en JP Morgan verwachten dat de olieprijs op korte termijn weer zal stijgen, omdat het aanbod achterblijft bij de toenemende vraag.

Op donderdag en vrijdag daalde de prijs van Brentolie circa 13 procent ofwel 16 dollar. Goldman Sachs, zelf een grote speler op de grondstoffenmarkt, voorspelde drie weken geleden een daling van 20 dollar. De bank denkt dat de discrepantie tussen vraag en aanbod begin volgend jaar een kritiek punt bereikt, onder meer door het gebrek aan aanbod vanuit Libië.

JP Morgan verhoogde zijn verwachting voor de gemiddelde prijs van Brentolie dit jaar met 10 dollar naar 120 dollar per vat, met een piek van 130 dollar in het derde kwartaal. Tot dusver ligt het gemiddelde op 110 dollar.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Het wordt tijd om eens en voor altijd af te rekenen met die banken. Dat vuilnis was debet aan de crisis en blijft maar doorgaan met het uitbenen van de samenleving. Een samenleving die uiteindelijk wél goed is om hun villa's, yachts, maatcostuums, slabbers, gaatjesschoenen en lease suv's veilig te stellen!

  • no-profile-image

    Goldman sachs en J P morgan blijven maar verhalen rondstrooien voor eigen winstbejag De olieprijs en de graanprijzen moeten sterk op en neer gaan ,dan kunnen zij en alle speculanten het meest verdienen. Omdat zij de grootste spelers zijn ,kunnen ze dit nog afdwingen ook.De consumenten en de boeren zijn beter af met stabielere prijzen .De O P E C landen gingen een maand geleden minder olie oppompen omdat er minder vraag was naar olie .De oliebarronen luisteren goed naar goldman sachs en J P morgan.Zij maaken iedereen tot slaaf ook de regeringen van veel landen.

Of registreer je om te kunnen reageren.