Home

Nieuws 215 x bekeken 5 reacties

Advocaat wil aansprakelijkheid LTO bij beleggingsdebacle onderzoeken

Middelharnis – Alleen een onafhankelijk onderzoek kan onomstotelijk uitwijzen of WLTO Verzekeringen het mogelijk failliet gaande investeringsfonds Hof van Saksen onrechtmatig heeft gepromoot.

Dat zegt advocaat Marcus Bijloo van bureau Den Hollander in Middelharnis. Als het fonds omvalt, gaat 27 miljoen euro door boeren ingebracht kapitaal verloren.

Er is reeds een stichting die de belangen van de 1.500 obligatiehouders in Hof van Saksen (een fonds van Phanos) vertegenwoordigt, genaamd Hypo Notes A, B & C. WLTO Verzekeringen is echter een rechtsvoorganger voor de huidige verzekeringsactiviteiten van belangenorganisatie LTO Noord. Deze neemt zelf bestuurlijk deel aan de stichting.

Bijloo denkt dat een gedupeerdenstichting waar LTO Noord zelf zitting neemt, niet ”het ideale vehikel” is om eventuele aansprakelijkheid van de belangenorganisatie te onderzoeken. Advocaat Marcus Bijloo roept gedupeerde boeren op zich te melden zodat een onafhankelijk onderzoek kan worden gestart.

LTO Noord zelf houdt vol dat de verzekeringstak wel geld van Phanos heeft gehad, maar nooit echt bemiddeld heeft. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) dacht eerder het tegenovergestelde, maar haalde volgens LTO Noord bakzeil. AFM zelf kon niet direct de genoemde zaak boven water halen.

Een getroffen boer die liever anoniem wil blijven, zegt dat WLTO Verzekeringen wel degelijk in communicatie de betrouwbaarheid van de ”eigen belangenorganisatie” heeft ingezet. Hij kocht voor 50.000 euro obligaties. De obligaties zijn nog maar 35.000 euro waard. De boer is één van circa achthonderd boeren, die volgens de stichting in totaal 27 miljoen euro inbrachten.

”Ik vroeg bij WLTO Verzekeringen of de inleg gegarandeerd was. Alleen bij een tsunami of aardbeving kon het volgens de betreffende adviseur mis gaan. Ik kreeg de voordelen van het fonds uitgelegd op LTO-briefpapier. De brief is ondertekend door te toenmalige directeur van WLTO Verzekeringen, P.G.C. Blanken.”

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Wat is het belang van dit buro uit Middelharnas dat ze zich naar
  voren schuiven????????????????????????

 • no-profile-image

  @Hamstra het belang van dit kantoor zal hetzelfde zijn, als van elk ander zaken kantoor dat werk en dus geld ruikt. Komen er na onderzoek strafbare of laakbare feiten aan het licht zullen de heren graag een procedure opstarten voor de benadeelden.

 • no-profile-image

  Marcus Bijloo

  Heren, Ik ben benaderd door een gedupeerde, die de kar niet in zijn eentje kan trekken. Daarom heb ik een oproep gedaan. Samen sta je sterk.

 • no-profile-image

  Los van het feit of LTO schuldig is of niet moet iedereen die geld in dit project heeft gestoken zich realiseren dat beleggen risicovol is. Voor het gemak even een rekensom:
  27 miljoen delen door 750 deelnemers is krap 35000 euro per deelnemer schade. Daar hebben ze wel jaren een hoger rendement als spaargeld voor gehad.
  Het is jammer maar ook andere beleggers hebben afgelopen jaren wel eens geld verloren.

 • no-profile-image

  Beste, Marcus Bijloo . Dat is dan duidelijk , Wens je veel sterkte
  L.T.O/ Z.L.T.O. zijn de grootste multinationals van Holland, ze zijn verweven in elke organisatie tot RVS aan toe. En genieten als coöperatie onterechte bescherming.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.