Home

Nieuws

Aanpassingen in GMP+-schema na Duits dioxineschandaal

Den Haag – GMP+ International, de beheerder van het GMP+-kwaliteitsschema voor de diervoerindustrie heeft een aantal aanscherpingen doorgevoerd voor GMP+-gecertificeerde olie- en vetbedrijven en certificatie-instellingen.

Dit gebeurt naar aanleiding van het dioxine-incident van december en januari in Duitsland.

GMP+ heeft een uitbreiding doorgevoerd van de lijst met verboden producten met een aantal olie- en vetproducten. Er zijn nieuwe monitoringseisen voor een aantal vet- en olieproducten en nieuwe etiketteringseisen om de status van partijen vet en olie te verduidelijken. De nieuwe lijst met verboden producten en de monitoringseisen worden per 1 juni doorgevoerd. De etikettering per 1 januari.

GMP+ werkt naar aanleiding van de evaluatie van het dioxineschandaal nog aan andere verbeteringen. Het gaat daarbij onder meer om aanscherpingen in de certificatieprocedure.

Of registreer je om te kunnen reageren.