Home

Nieuws 165 x bekeken

Aanleg uniek warmwaterproject van start

Naaldwijk – Tomatentelersvereniging Prominent is gestart met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een warmtekoude-opslagsysteem.Daarbij wordt de restwarmte van een nabijgelegen tomatenkas opgeslagen in de grond om in een later stadium als warmwater- en verwarmingsvoorziening te kunnen functioneren voor een nabijgelegen – nog in aanbouw zijnde – woonwijk.

De telers kunnen zich daarmee ontdoen van de overtollige zomerwarmte, waar bewoners van de wijk Hoogeland vervolgens weer hun verwarming op kunnen laten draaien. Het temperatuur van het warme water moet nog wel opgewaardeerd worden om tot de juiste temperatuur van 60 à 70 graden te komen. In totaal kunnen 700 woningen gebruik maken van deze hypermoderne vorm van warmwatervoorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.