Home

Nieuws

Aandeelhouders Mosaic akkoord met verzelfstandiging

Plymouth – De aandeelhouders van kunstmestconcern Mosaic & Company gaan akkoord met een verzelfstandiging van het bedrijf. Ze accepteren een voorstel van moederconcern Cargill om diens belang van 64 procent in het bedrijf te verkopen aan de aandeelhouders en een aantal schuldeisers.

Mosaic & Company geldt als één van de grootste producenten van kunstmest op basis van kali, stikstof en fosfaat. Het bedrijf ontstond in 2004 toen Cargill zijn kunstmestactiviteiten in een nieuw bedrijf samenbracht met de kunstmestactiviteiten van het eveneens Amerikaanse IMC Global.

Mosaic-directeur Jim Prokopanko spreekt van ”onafhankelijkheidsdag”. Mosaic & Company wil onafhankelijk toetreden tot de belangrijkste beursindex van de VS. Hierdoor komt het bedrijf in de schijnwerpers te staan van grote investeerders zoals pensioenfondsen.

Prokopanko denkt dan ook dat Mosaic & Company veel geld op de beurs kan ophalen om verder te groeien in een zeer kapitaalintensieve sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.