Home

Nieuws

ADM ziet winst en omzet fors toenemen

Decatur – De winst van Amerikaanse agriconcern Archer Daniels Midland (ADM) is het eerste kwartaal van dit jaar gestegen tot 578 miljoen dollar (390 miljoen euro). Dit is een stijging van 37 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2010.

De omzet van het concern steeg in dezelfde periode 33 procent tot 20 miljard dollar (14 miljard euro). ADM zag de winst uit de verwerking van oliezaden stijgen met 107 miljoen dollar tot 512 miljoen dollar (345 miljoen euro). De winst uit maisverwerking steeg 100 miljoen dollar tot 204 miljoen dollar (137 miljoen euro).

ADM geeft geen cijfers over de ethanol-productie, maar analisten gaan ervan uit dat met name hiermee goed is verdiend. De divisie die onder meer logistiek en financiële diensten verzorgt, zag de winst licht stijgen tot 171 miljoen dollar (115 miljoen euro).

Het bedrijf uit Illinois spreekt van ondoorzichtige marktomstandigheden. De conflicten in Ivoorkust (een grote cacaoproducent), Libië en andere herkomstlanden maken de grondstofprijsontwikkelingen moeilijk in te schatten.

Of registreer je om te kunnen reageren.