Home

Nieuws

AB Inbev noteert lagere volumes, meer winst

Leuven - De omzet van AB Inbev is het laatste kwartaal ten opzichte van vorig jaar met 5,6 procent gestegen tot 6,2 miljard euro.

De Belgisch-Braziliaanse brouwer zag de winst 2,3 procent stijgen tot 2,3 miljard euro. Het verkochte volume daalde 0,4 procent, met name door minder afzet in de VS en Brazilië. De afzet bieren is nog gestegen, maar vruchtendranken en water verkochten minder. Enerzijds komt dat volgens de merkhouder van onder meer Budweiser, Stella Artois en Beck’s, door nat weer in Brazilië. Anderzijds wordt de aanhoudende werkloosheid in de VS genoemd.

In West-Europa steeg het door AB Inbev verkochte volume met 2,6 procent. Het totale verkochte biervolume stokte met een kleine groei van 0,4 procent. Vrijwel overal in West-Europa won AB Inbev marktaandeel.

AB Inbev is ontstaan uit een fusie van het Belgische Interbrew en Braziliaanse Ambev. Vorig jaar nam AB Inbev de Amerikaanse marktleider Anheuser Busch over.

Of registreer je om te kunnen reageren.