Home

Nieuws 905 x bekeken 3 reacties

Zorgen over resten antibiotica in eieren

Barneveld – Eierhandelaren maken zich zorgen over de mogelijke aanwezigheid van resten van antibiotica in eieren. Soms komt dit voor.

Dat zei Arend Mijs, voorzitter van de Algemene Nederlandse Vereniging van Eierhandelaren (Anevei) vanochtend op de bestuursvergadering van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE).

Voor leghennen bestaat nog geen plan van aanpak om het gebruik van antibiotica te verminderen. Dat plan is er wel voor de pluimveevleessector. Zo gaat het PPE het gebruik van antibiotica bij vleeskuikens registreren en verantwoorden. Volgens Mijs moet de legsector met een soortgelijk plan komen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Betere gezondheid en betere productie voor de leghennen.
  Verwijder antibiotica uit de legvoeders.Bekijk daarna zorgvuldig het nieuwe pakket vloeibare mineralen en sporenelementen dat een betere opname van de legvoeders geeft en zoals bovenvermeld een betere gezondheid.
  B.Dekker- Barneveld.

 • no-profile-image

  De reactie van de heer B.Dekker uit Barneveld suggereert dat er antibiotica zitten in legvoeders. Als "deskundige" en handelaar in voedingssupplementen weet hij dat dit niet het geval is. Daarom vind ik zijn reactie ongepast.

 • no-profile-image

  De heer Reiling heeft zeker gelijk maar hij weet toch wel hoe bij ziekte een koppel hennen behandeld wordt.Toch zeker wel metantibiotica en hier is men bang voor dat dat in de eieren komt Als deskundige zoals Reiling moet hij dat toch weten.
  B.Dekker- Barneveld.

Of registreer je om te kunnen reageren.