Home

Nieuws 195 x bekeken

Zien, doen en proeven bij Kom in de Kas

Bleiswijk - Zaterdag en zondag is er weer 'Kom in Kas'.

Meer dan tweehonderd planten-, groenten- en snijbloemenkwekers zetten de deuren van hun kas open om bezoekers iets te laten zien over de glastuinbouw. Over iedere kas is wel iets bijzonders te melden.

De Nederlandse glastuinbouwproducten worden over de hele wereld verkocht en vormen zo een belangrijk exportproduct. De sector is erg innovatief en loopt voorop op het gebied van duurzaamheid. Bezoekers kunnen onder meer kijken naar oogstrobots en kunnen alles te horen krijgen over het kweken van paarse asperges en gele tomaten of honing proeven vers van de honingraat.

Kom in de Kas is er dit jaar voor 34e keer. Vorig jaar trok het evenement ongeveer 160.000 bezoekers. In veel gebieden rijden busjes rond, zodat belangstellenden zaterdag of zondag meerdere kassen kunnen bezoeken. Ook voor kinderen is van alles te doen.


Of registreer je om te kunnen reageren.