Home

Nieuws 197 x bekeken

Zeker twintig zieken in Noorwegen na eten sla

Brussel - Noorwegen heeft een waarschuwing uitgedaan naar andere EU-landen nadat twintig Noren ziek waren geworden van het eten van gesneden sla.

Het gaat volgens onderzoek van de Noorse autoriteiten om het pathogeen yersinia - enterocolitica dat in verpakte sla uit Italië afkomstig is. Verschillende berichten maken melding van ijsbergsla of rucola, maar de melding bij het Rapid Alert System voor Food and Feed gaat om radichio.

Eerder deze maand haalde de Noorse importeur Bama (onderdeel van Dole) de partij al van de markt. Sinds februari hebben zich zieken gemeld bij de Noorse autoriteiten. Een uitbraak van deze voedselvergiftiging is niet zeldzaam, omdat het vaak te relateren is aan rauw varkensvlees. Een uitbraak via groente en fruit is wel zeldzaam.

Of registreer je om te kunnen reageren.