Home

Nieuws

ZLTO zoekt bruggenbouwer als nieuwe directeur

's Hertogenbosch - De Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie is op zoek naar een opvolger voor Gerard van Oosten, die zijn functie begin dit jaar heeft neergelegd.

ZLTO zoekt naar een bruggenbouwer, netwerker en sparringpartner, die "letterlijk en figuurlijk te midden van zijn mensen opereert." De nieuwe directeur krijgt de onder meer de taak coalities met andere partijen aan te gaan. De nieuwe directeur zal binnen LTO Nederland samenwerken met de directeuren van de LLTB en van LTO Noord en de nog te benoemen algemeen directeur van LTO Nederland. De bedoeling is dat de nieuwe directeur nog dit najaar aan de slag kan.

ZLTO heeft een nieuwe koers ingezet, waarbij de belangen van de leden niet vanuit een machtspositie worden behartigd, maar door samenwerking met andere partijen in de maatschappij.
Van Oosten maakte zijn vertrek eind vorig jaar bekend. Hij was sinds 1998 als directeur verbonden aan de Noordbrabantse Christelijke Boerenbond en diens opvolger ZLTO. Volgens Van Oosten was de verhuizing van ZLTO van Tilburg naar 's-Hertogenbosch een natuurlijk moment om een andere stap te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.