Home

Nieuws 179 x bekeken

ZLTO zet kort geding werkvergunningen door

Den Bosch – ZLTO zet het kortgeding tegen minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid door. De uitnodiging voor een gesprek op het ministerie aan het einde van deze dag, is voor ZLTO niet voldoende om het kort geding op te schorten.

”Alleen als we op het hoogste niveau kunnen praten, zullen we ingaan op het verzoek van het ministerie”, reageert ZLTO. ”Als tuinders geen of onvoldoende gemotiveerd personeel kunnen vinden, ontstaat op veel bedrijven een onhoudbare situatie. De minister belemmert met zijn beleid willen en wetens het ondernemen”, benadrukt ZLTO.

Met het kort geding wil ZLTO een betere overgangsregeling voor de tewerkstellingsvergunningen voor mensen uit Roemenië en Bulgarije afdwingen.

ZLTO krijgt in haar procedure tegen de minister onder meer steun van de Raad van Centrale Ondernemingsorganisaties (RCO), waarin MKB Nederland, VNO NCW en LTO Nederland zijn vertegenwoordigd. In RCO zijn vertegenwoordigd VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland.

ZLTO wil dat voor Roemenen en Bulgaren in lijn met de afgelopen tien jaar tewerkstellingsvergunningen (twv’s) worden verleend om te kunnen werken in de land- en tuinbouw. Het gaat om ongeveer 2.500 vergunningen per jaar. Minister Henk Kamp van Sociale Zaken wil het verlenen van vergunningen drastisch terugbrengen. Tot 1 juli wil hij beperkt nog tewerkstellingsvergunningen afgeven, daarna niet meer.

LTO is hierover zeer ontstemd, omdat veel agrarische bedrijven niet zonder deze werknemers kunnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.