Home

Nieuws 170 x bekeken

Willem-Alexander pleit voor zonne-energie

Dresden - Prins Willem-Alexander heeft donderdag tijdens de derde dag van het staatsbezoek aan Duitsland een pleidooi voor zonne-energie gehouden.

De effecten van de tsunami in Japan hebben ,,op niet te mis verstane wijze'' duidelijk gemaakt dat een veilige en duurzame energieproductie de voorkeur verdient, zei de prins in Dresden tegen een groep wetenschappers en ondernemers.

,,Met behulp van de zon zou het mogelijk zijn om ons energieprobleem op te lossen'', aldus Willem-Alexander. ,,Om de dertig minuten neemt de aarde namelijk voldoende zonlicht op om de hele wereld een jaar lang van energie te voorzien. Om de dertig minuten!''

In Dresden en omgeving hebben zich de afgelopen twintig jaar veel hightechbedrijven gevestigd. De kroonprins, koningin Beatrix en prinses Máxima bezochten een daarvan: Solarwatt, een producent van zonnepanelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.