Home

Nieuws

Weerter vlaaien staan klaar voor de Oranjes

Thorn/Weert - Een valkenier met roofvogels, trekpaarden die in actie komen en het bereiden van Weerter vlaaien: dat zijn enkele Limburgse tradities waar de koninklijke familie kennis mee kan maken als zij zaterdag de plaatsen Thorn en Weert bezoekt. Koningin Beatrix en haar familie hebben voor de derde keer de provincie Limburg uitgekozen om Koninginnedag te vieren.

De Oranjes arriveren rond 10.00 uur per bus in Thorn, bijgenaamd 'het witte stadje' vanwege de vele witgekalkte eeuwenoude huizen. In het oude dorpscentrum kunnen de vorstin en haar familie meedoen met lessen met het Thorner Laesplenkske (leesplankje) of luisteren naar een aubade vanuit de ramen op de eerste verdieping van huizen.

Rond het middaguur uur arriveert het gezelschap in Weert, dat zich graag als Paardenstad wil profileren. Traditionele schutterijen presenteren zich en de Koninklijke Militaire School nodigt uit tot een les gewapende exercitie. Rond 13.00 uur keert de koninklijke familie weer huiswaarts.

Of registreer je om te kunnen reageren.