Home

Nieuws 201 x bekeken

Weer veel tulpen in keuringszaal

Lisse - In de keuringszaal bij CNB in Lisse wordt weer veel ruimte in beslag genomen door de inzendingen tulpen.

In alle mogelijke vormen en kleuren zijn ze te zient. Zoals de oranje, met een zweem rood, Tulipa ‘Royal Pretender’ (foto) van Maveridge International. Een aanwinst in het oranje/rode segment.

Apart van kleur (rood/bruin) is T. ‘Quest’ die is ingezonden door C.G. van den Berg, hardroze T. ‘Capri Dream’ van Holland Bolroy Markt en mooi wit T. ‘Tuxedo’ van A.C.M. Smit. Mooi zacht van tint (roze/wit) is Tulipa ‘Sweet Love’ van Barnhoorn, fel geel de grootbloemige T. ‘Desperado’ van Pater en wit/crème T. ‘Calgary Flames’ van de firma K.J. Kesloo.

Hyacinten zijn er deze week ook nog in de keuringszaal. De combinatie J.J. de Wit/Nord Lommerse showt perfecte kwaliteit van onder andere de roze Hyacinthus ‘Anna Marie’ waarvan dik 20 hectare wordt geteeld, alsmede de witte H. ‘Antarctica’ en de paarse H. ‘Miss Saigon’.

Bij de keuringszaal staat ook nog en flink deel van de vorige week gehouden speciale keuring Hippeastrum en ingezonden door Floralia. Nog in heel goede conditie en bloemen te over. Zoals van de enorme bloemen van de rode H. ‘Souvenir’, de rood/witte H. ‘Samba’, de dieprode H. ‘Royal Velvet’ en de dubbele, rood/witte H. ‘Dancing Queen’.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.