Home

Nieuws

WFP luidt noodklok voedselsituatie Afghanen

Rome – Het wereldvoedselprogramma WFP heeft nog 178 miljoen euro nodig om de honger in Afghanistan te bestrijden. De hongersnood dreigt te verergeren door een tekort aan tarwe. Dat meldde de VN-organisatie vrijdag.

Het gaat om 7,3 miljoen hulpbehoevende Afghanen, onder wie vooral vrouwen en kinderen. Doordat minder geld van fondsen is binnengekomen, dreigt een acuut tekort aan graan voor miljoenen arme Afghanen. Het WFP koopt graan op van onder meer Afghaanse boeren. Graan is de belangrijkste voedingsbron voor de bevolking daar en is ook het primaire voedsel dat wordt uitgedeeld in noodsituaties.

De VN-organisatie laat ook weten dat ze gedwongen is de helft van de voedselprogramma's op scholen te staken, als er de komende maanden geen extra hulpgelden binnenkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.