Home

Nieuws

Voorsprong Total Produce mobiele informatie consument

Dundalk - Het internationale groente en fruitconcern Total Produce komt met een voor Europa nieuwe smartphone-techniek voor consumenten.

Klanten kunnen in de winkel straks met twee handelingen een barcode scannen op product van Total Produce, waarna ze een filmpje te zien krijgen over de bereiding van het product of de producteigenschappen. De filmpjes staan op de consumentenwebsite Topfruit.com.

Het is de verwachting dat informatie over de telefoon een nieuwe standaard wordt in marketing. Het is een vergelijkbare techniek als Nederlandse plannen die momenteel voor financiering voor liggen bij het Productschap Tuinbouw.

De techniek is al verder in Japan en Verenigde Staten en lijkt nu over te waaien naar Europa. Ook The Greenery werkt aan plannen voor smartphonetechnologie.

Naast informatie over het product zelf wil Total Produce ook gegevens over lokale telers gaan aanbieden en de keten die het product heeft doorlopen. Alle informatie wordt ook aangeboden via de website. Het vernieuwende is dat Total Produce de informatie geschikt heeft gemaakt voor mobiele telefonie. Total Produce verwacht dat het aantal herhalingsaankopen zal toenemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.