Home

Nieuws 204 x bekeken

Voedingstuinbouw Finland in de groei

Helsinki - De voedingstuinbouw in Finland is vorig jaar gegroeid, hoewel het aantal bedrijven flink daalde.

In de vollegrondsgroenteteelt pluste het areaal volgens de statistische cijfers van de overheid ten opzichte van 2009 met 346 hectare naar 8.590 hectare. Het totale vollegrondsareaal inclusief sierteelt groeide minder, namelijk met 321 hectare naar ruim 16.000 hectare, omdat de bessenteelt (voornamelijk aardbeien) afzonderlijk bekeken inleverde. Het groenteareaal onder glas nam eveneens toe, en wel met 1 hectare naar 267 hectare.

De fruitteelt onder glas speelt praktisch geen rol. De belangrijkste teelten in de open lucht zijn voor de Finnen doperwten, peen, uien en diverse koolsoorten. Onder glas domineren tomaten en komkommers het beeld bijna volledig. De tomatenteelt leverde vorig jaar een recordvolume op van 39.000 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.