Home

Nieuws 166 x bekeken

Vleermuizen wakker, forten Waterlinie open

Utrecht - Als de vleermuizen ontwaakt zijn uit hun winterslaap, mag het publiek de forten en kastelen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in. Vanaf 16 april zetten de verdedigingswerken in het grootste rijksmonument van Nederland hun deuren weer open, liet Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie woensdag weten.

Omdat het het Europees Jaar van de Vleermuis is, vinden er tijdens het openingsweekend op 16 en 17 april verschillende activiteiten plaats omtrent het diertje. Zo zijn er vaartochten waarbij geïnteresseerden kennis kunnen opdoen over de vleermuis. De voormalige militaire linie is belangrijk voor de dieren. Op bijna de helft van de 55 forten komen vleermuizen voor.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie, ongeveer 85 kilometer lang, was een belangrijke verdedigingslinie. Land tussen Muiden en de Biesbosch kon onder water worden gezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.