Home

Nieuws 314 x bekeken 4 reacties

Vion: varkensprijs op € 1,50 in 2011

Boxtel – Inkoopdirecteur Peter van Balkom van Vion verwacht dit jaar een gemiddelde notering van € 1,50 te realiseren.Dat is € 0,10 boven de notering van afgelopen jaar. Toen noteerde Vion gemiddeld € 1,40. Daarbij is gecorrigeerd voor de aanpassing van de uitbetalingssystematiek in week 13.

Van Balkom baseert zich bij zijn voorspelling op de snel aantrekkende varkensprijs in het voorjaar. In de eerste zes weken van 2011 ging de Vion notering van € 1,35 naar € 1,26 tijdens de dioxinecrisis naar € 1,45 in week 6. Vanwege het hogere instapniveau verwacht van Balkom dat de gemiddelde notering in 2011 uitkomt op circa € 1,50. In week 13 van 2010 lag de prijs € 0,20 lager dan in week 13 van 2011.

Om een gemiddelde prijs van € 1,50 te realiseren, moet de prijs in de zomer nog wat aantrekken. Van Balkom verwacht dat de prijs in die periode oploopt tot boven de € 1,60.

Een terugval in de productie in landen als de VS en Canada, zorgen voor van Balkom meer ruimte op de wereldmarkt. Dat is ook goed voor het prijsniveau in Europa.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Moeten we hier nou blij van worden.
  1 Euro 50 gemiddeld is bij deze hoge voerprijzen nog veel te laag. Zeker omdat we al 4 jaar lang onder de kostprijs zitten.
  Daar kunnen we toch nooit de stallen voor aanpassen voor 2013

 • no-profile-image

  Als de slachterijen niet onder druk waren gezet door de boeren stond de prijs nog lager. Het is dus aan ons zelf te danken dat de prijs is zoals hij nu is. Maar we moeten druk houden op de slachterijen anders wordt de 1,60 aangetikt en duikt de prijs richting het einde van het jaar versneld naar beneden om de snellere stijging van begin dit jaar te compenseren. We kennen ze inmiddels wel dus.....
  Boertjes zoet houden.

 • no-profile-image

  Onsla die man per direct, als hij deze prijs betaalt heeft hij zeeeeeeeeeeer slecht werk geleverd en dient hij eruit geknikkert te worden ZONDER bonus

 • no-profile-image

  @xxxx: als jij je stallen niet kunt aanpassen, nou dan stop je toch gewoon. Elk bedrijf dat zijn toko niet draaiende kan houden, gaat naar de klote. Zo zit ons economisch systeem toch in elkaar. Simpel, ook voor varkensboeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.