Home

Nieuws 267 x bekeken

Vion grijpt verder in bij Britse vestigingen

Sheffield – De Britse tak van Vion gaat opnieuw herstructureren. Dit keer wil Vion UK de worstfabricage uit haar vestiging in Sheffield verplaatsen naar een fabriek in Broxburn in Schotland. De fabriek in Sheffield zou dan sluiten waarmee 205 mensen hun baan verliezen.

Vion UK is in feite al sinds de overname van Grampian Foods in 2008 bezig met het opnieuw organiseren en vaak inkrimpen van haar Britse activiteiten. Daarbij zijn de afgelopen jaren al honderden banen verloren gegaan. De nieuwe ingreep wijt Vion UK aan ’het buitengewoon moeilijke economische en handelsklimaat van dit moment’. De herziening is nodig ’om te verzekeren dat we onze focus gericht houden op kwaliteit en op operationele efficiëntie en duurzaamheid op lange termijn van het bedrijf verzekeren.’

Volgens Vion UK werkt zowel de fabriek in Sheffield als die in Broxburn aanzienlijk onder de capaciteit. De lokatie in Broxburn kan alle activiteiten van Sheffield zo overnemen en biedt dan ook nog ruimte voor verdere expansie in de komende jaren. Steve Francis, directeur van de varkensactiviteiten bij vion UK: ”We betreuren de noodzaak voor deze veranderingen in onze activiteiten en zullen nu beginnen met de consultatie met het personeel.” Volgens Francis kijkt Vion UK daarbij naar alle mogelijkheden om mensen ’in deze moeilijke periode te ondersteunen’.

Of registreer je om te kunnen reageren.