Home

Nieuws

Vier lidstaten voor Europees hof om waterkwaliteit

Brussel - België, Denemarken, Griekenland en Portugal hebben nog geen stroomgebiedsbeheerplannen ingediend.

De Europese Commissie daagt de vier lidstaten daarom voor het Hof van Justitie. De plannen hadden uiterlijk eind 2009 al in Brussel moeten liggen. Volgens eurocommissaris Janez Potocnik kan die vertraging erop wijzen dat de waterkwaliteit in de vier lidstaten nog niet aan de gestelde milieunormen voldoet.

De Belgische landsadvocaat zal de komende tijd vaak in de Europese rechtbank in Luxemburg zijn te vinden. Woensdag werd bekend dat de Commissie België ook voor het Hof van Justitie wil laten verschijnen wegens het niet naleven van de luchtkwaliteitsregelgeving. En indien de Belgische regering niet binnen twee maanden adequate uitleg geeft over het negeren van regels over stedelijk afvalwater volgt een derde uitnodiging.

Of registreer je om te kunnen reageren.