Home

Nieuws

Versdirect past garantieduur voor kwaliteit paprika aan

Barendrecht - Telersvereniging Versdirect.nl heeft haar kwaliteitsvoorschriften voor paprika aangepast.

De garantie aan afnemers op niet zichtbare, voortschrijdende gebreken is opgerekt naar vijf dagen. Drie dagen is gebruikelijk.

Versdirect.nl riep al in het najaar van 2010 telers bij elkaar om te zoeken naar een oplossing voor diverse kwaliteitsproblemen die zich voordeden in de paprikateelt.

De extra inspanning die door de telers geleverd wordt om de kwaliteit te verbeteren, is volgens directeur Hans van Luijk logisch. “Paprikatelend Nederland heeft in 2010 last gehad van voortschrijdende gebreken zoals binnenrot en steelrot. Als telersvereniging hebben we de handschoen opgepakt en gekeken waar de problemen lagen.”

Volgens Van Luijk brengen de genoemde kwaliteitsproblemen een hoop kosten met zich mee. “Teruggezonden partijen zijn niet positief voor het rendement.” De klant mag bovendien verwachten dat hij een goed product geleverd krijgt, vindt Van Luijk. “Vijf dagen moeten we als telers gewoon kunnen garanderen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.