Home

Nieuws 783 x bekeken

Vernieuwd Polen-hotel Steenbergen half mei open

Steenbergen – Zo’n 110 Poolse werkkrachten in dienst van uitzendbureau Exotic Green nemen vanaf half mei hun intrek in het gerenoveerde voormalige klooster Stella Maris in het Brabantse Steenbergen.

Gisteren was er een open huis. Zo’n 400 belangstellenden, voornamelijk bewoners van het nabijgelegen dorp Welberg, namen een kijkje het vernieuwde Polen-hotel.

Het was spannend hoe de bevolking zou reageren, vertelt adviseur Felix de Bekker, want de omgeving liep aanvankelijk niet warm voor de huisvestingsplannen. In het vijftig jaar oude gebouw werden eerder asielzoekers en tijdelijk personeel gehuisvest, en verkeerde in zeer matige staat.

Exotic Green kocht het gebouw twee jaar geleden aan en startte een grootschalige renovatie. De voormalige kapel is ingericht als kantine, het woongedeelte bestaat uit units voor twee, vier of zes bewoners. Bewoners kunnen er Nederlands leren en worden onderricht in zaken als arbeids- en verkeersveiligheid en Nederlandse waarden en normen.

”We willen overlast voorkomen door onze gasten zo veel mogelijk huiselijkheid en ontspanning op het terrein aan te bieden”, aldus De Bekker.

Of registreer je om te kunnen reageren.