Home

Nieuws 2 reacties

Verhagen miste teamspirit bij CDA

Den Haag - CDA-vicepremier Maxime Verhagen miste de afgelopen tijd bij zijn partij weleens de teamspirit.

Dat zei Verhagen zaterdag op het Voorjaarscongres van het CDA. Het congres staat in het teken van de verkiezing van een nieuwe partijvoorzitter en partijvernieuwing na de vele verkiezingsnederlagen van de afgelopen tijd.

,,We moeten ons echt afvragen: wat is de winst van negatieve uitspraken over elkaar? Laten we het voorbeeld van de voetballers volgen: elkaar stevig de waarheid zeggen kan altijd, maar wel in de kleedkamer. Op het veld staan we schouder aan schouder, vormen we een eenheid en komen we voor elkaar op. En ik zeg u: dan gaan we winnen ook'', aldus Verhagen.

Wel toonde de vicepremier zich ingenomen met de opkomst van de leden op het congres en dat CDA'ers zich kandidaat hebben gesteld voor het partijvoorzitterschap in een moeilijke tijd voor de partij. Hij wees er ook op dat overal in het land informele clubjes, denktanks en andere groepen ontstaan - zoals het zogenoemde Slangenburgberaad - die werken aan een christendemocratische agenda voor de toekomst.

Met die kennis en betrokkenheid toont het CDA volgens Verhagen aan dat het fundament heeft. ,,De afgelopen tijd heb ik er eigenlijk nooit aan getwijfeld dat we - van links tot rechts - er wel bovenop zouden komen'', stelde hij.

Na de historische nederlaag bij de Tweede Kamerverkiezingen en het terugtreden van Jan Peter Balkenende als partijleider vorig jaar kwam het CDA in roerige periode terecht. Vooral de samenwerking met de PVV in een minderheidskabinet van VVD en CDA zorgde voor veel discussie binnen de partij. Hierbij vielen harde woorden tussen voor- en tegenstanders van de gedoogconstructie met de PVV.


Laatste reacties

  • no-profile-image

    Moet die Verhaegen ook nog iets zeggen?? Die brulaap voor de tv. "Ïk hou van die partij, snik snik snik snik", nee deze kwal houdt van macht en pluche.Verder heeft hij schijt aan zijn achterban. De doodloper.

  • no-profile-image

    Geen wonder dat verhagen teamgeest mist, te veelachterkamertjespolitiek waar hij veel te blij mee is. Kun je alleen maar verliezen maxime.

Of registreer je om te kunnen reageren.