Home

Nieuws 188 x bekeken

Veilingomzet bloemen en planten daalt sterk in maart

Aalsmeer - De omzet van de Nederlandse bloemenveilingen is in maart 16,2 procent gedaald. Zowel de aanvoer als de gemiddelde prijs daalden.

Dat schrijft het Vakblad voor de Bloemisterij op basis van cijfers van de Vereniging voor Bloemenveilingen in Nederland (VBN). Bloemen en planten brachten in maart volgens de VBN gemiddeld 28 cent op, tegen 32 cent in dezelfde maand een jaar eerder. De grootste prijsdaling was zichtbaar in de categorie snijbloemen. De gemiddelde bloem leverde in maart 20 cent op tegen 17 cent in 2010. De aanvoer daalde 5,1 procent.

Omdat de omzet in de eerste maanden nog fors steeg, komt de veilingomzet over het eerste kwartaal op een plus van 2,6 procent uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.