Home

Nieuws

Veghel moet vergunning varkensbedrijf herzien

Erp - De gemeente Veghel heeft ten onrechte vergunning afgegeven voor twee stallen met gespeende biggen op een vermeerderingsbedrijf in Erp.

Dat stelt de Raad van State woensdag in een uitspraak over de revisievergunning voor het bedrijf. Het varkensbedrijf heeft tien stallen met plaats voor ruim 3.000 biggen, bijna 1.200 zeugen, 320 vleesvarkens en 3 dekberen. Omwonenden maakten bezwaar tegen de varkensstallen.

De Raad van State constateert dat in twee van de stallen aanvankelijk kraamzeugen gehouden werden en nu gespeende biggen. Door die wijziging van het huisvestingssysteem had er geen interne saldering voor de ammoniakuitstoot kunnen worden toegepast.

De Raad van State heeft het besluit van de gemeente Veghel vernietigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.