Home

Nieuws

Veerman hoopt op heling en herstel binnen CDA

Goudswaard - Het CDA moet de komende tijd werken aan inhoudelijke versterking van haar positie en heling van de interne verhoudingen.

Dit zegt oud-minister van LNV Cees Veerman. Hij reageert op de besluiten die het CDA-congres afgelopen zaterdag heeft genomen. Ook meldt hij dat een constructief gesprek met staatssecretaris en oud-partijleider Henk Bleker heeft plaatsgevonden. Beiden waren vorige week op werkbezoek in Vietnam.

Veerman spreekt de hoop uit dat het CDA weer meer een eigen profiel opbouwt, waarin mededogen een zwaarder accent krijgt dan macht. Hij constateert dat er in de voorbije maanden te veel stellingen zijn betrokken binnen de partij en dat ook hij daarin een aandeel heeft gehad. Hij hoopt echter dat die fase kan worden afgesloten en dat ook de periode van rekeningen vereffenen voorbij zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.