Home

Nieuws 171 x bekeken

Veel waarschuwingen voor eetkramen

Den Haag - Van de tot nu toe 136 inspecties die de Voedsel en Waren Autoriteit zaterdag op diverse vrijmarkten hield bij verkopers van etenswaren, mondden er 51 uit in een schriftelijke waarschuwing. Vijf uitbaters van voedselkramen kregen een boete. Dat liet een woordvoerster van VWA weten.

De woordvoerster noemde het aantal van 51 waarschuwingen groot. ,,We hebben niet alles overal geïnspecteerd, maar ons gericht op risicovolle situaties. In de meeste gevallen werd voedsel niet onder de juiste temperatuur bewaard'', aldus de zegsvrouw. Etenswaren moeten of onder de 7 graden of boven de 60 graden worden bewaard.

Een ander probleem op deze Koninginnedag was de wind. Sommige uitbaters van voedselkramen hadden geen maatregelen genomen om hun producten te beschermen tegen bijvoorbeeld opwaaiend zand.

Of registreer je om te kunnen reageren.