Home

Nieuws

Vee omgekomen bij brand Rouveen

Rouveen - Bij een brand in een boerderij in het Overijsselse Rouveen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag een aantal kalveren en een stier omgekomen. Dat meldde de brandweer vrijdag.

Volgens de eigenaar zou het om vijf of zes kalveren en één stier gaan. De dieren stonden in een kapschuur, waar de brand vermoedelijk is ontstaan. De brandweer kon de dieren niet meer redden. Wel kon het overige vee uit een andere ruimte gered worden. Ook bleef het boerderij- en het woongedeelte van het complex gespaard, ondanks dat korte tijd het rieten dak in brand stond.

Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. Er zijn geen gewonden gevallen; de bewoners konden zichzelf in veiligheid brengen. Er is er asbest vrijgekomen, maar dat heeft zich niet over de omgeving verspreid, zo meldde de brandweer.

Of registreer je om te kunnen reageren.