Home

Nieuws 215 x bekeken 2 reacties

Vakbond boos op koninginnedagbeleid supers

Utrecht - Veel caissières en vakkenvullers in supermarkten zijn op Koninginnedag verplicht aan het werk, terwijl zij volgens de cao alleen op basis van vrijwilligheid kunnen worden ingeroosterd. Dat stelt FNV Bondgenoten.

De drie grootste boosdoeners die de draak zouden steken met de regels, zijn Jumbo, Albert Heijn en C1000.

Supermarktmedewerkers krijgen weliswaar extra uitbetaald als zij op Koninginnedag werken, maar in de cao is afgesproken dat iemand ook kan weigeren om te werken. Volgens de vakbond weten veel medewerkers dat niet. En als ze dit wel weten en aangeven dat ze niet willen werken, wordt hun duidelijk gemaakt dat weigeren geen optie is.

,,Ik kreeg zelfs melding van een caissière die met ontslag werd bedreigd, omdat zij niet wilde werken op Koninginnedag'', zei Arie van der Pijl van FNV Bondgenoten. ,,Dit is niet de bedoeling. We zijn hier heel boos over.''

Laatste reacties

  • no-profile-image

    grote onzin om op feestdagen de winkel te openen tijd genoeg om op gewone dagen te winkelen pakken doen ze je toch wel

  • no-profile-image

    Is Arie ook boos over het feit dat op zondag, Koningsdag, de winkels ook los zijn? Arie daar over niet horen klagen die hypocriet......

Of registreer je om te kunnen reageren.