Home

Nieuws 225 x bekeken 2 reacties

VN brengt voedsel naar westen Libië

Geneve - De Wereldvoedselorganisatie (WFP) is begonnen met transporteren van voedsel naar het westen van Libië.

Dat maakte de VN-organisatie dinsdag bekend. Een konvooi bestaande uit acht vrachtwagens met in totaal 240 ton bloem en biscuits trok maandag vanuit Tunesië de grens met Libië over, aldus een zegsvrouw van de WFP. De lading is voldoende om bijna 50.000 mensen dertig dagen lang te voeden. Het voedsel wordt verdeeld onder vrouwen en kinderen in Tripoli, Zintan, Yefrin, Nalut, Mezda, Al Reiba en Al-Zawia.

De Libische regering stemde maandag in met de instelling van een humanitaire corridor in het westen van het Noord-Afrikaanse land. Dat gebeurde op aandringen van de VN.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Goed idee. Weet Kadaffi zeker, dat hij en zijn leger voldoende te eten hebben de komende weken. Voor hem weer een gratis reclame stunt voedsel voor ZIJN Triplolie en de burgers in het oosten moeten maar verhongeren of afzien van Democratie. Dank aan de VN duurt de oorlog nog langer een volle maag nodigt niet uit om te stoppen..

  • no-profile-image

    ruim die man snel op ,pak al zijn bezittingen af en help daar het land en de inwoners weer mee.

Of registreer je om te kunnen reageren.