Home

Nieuws 1268 x bekeken

Uitstel voor certificering dieseltanks

Den Haag – Boeren en tuinders met een dieseltank voor eigen gebruik hoeven deze niet meer voor 1 juni van dit jaar te laten certificeren. Dat heeft staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu besloten.

Hij gaat de overgangstermijn voor de sanering voor dieseltanks verlengen tot 1 januari 2015. ”Op deze manier krijgen de bedrijven de benodigde extra tijd om de tanks te saneren”, aldus Atsma.

De Tweede Kamer was fel tegen het voorstel tot certificering voor 1 juni, dat voortkomt uit de opname van de milieuregelgeving voor de agrarische sector in het zogeheten Activiteitenbesluit. Hierdoor werden voor de agrarische bedrijven dezelfde eisen gesteld aan de dieselopslag als voor tanks van 100.000 liter bij oliebedrijven.

Ook voor het afdekken van mestsilo’s worden de regels versoepeld. Mestsilo’s van meer dan 23 jaar oud zijn afgeschreven en kunnen worden vervangen door overdekte silo’s. Atsma ziet af van de afdekkingsplicht voor mestsilo’s die weliswaar oud zijn, maar nog langer mee kunnen.
Het lozen van niet verontreinigd drainagewater uit kassen is toegestaan volgens het Besluit glastuinbouw en milieu. Dit blijft ook onder het Activiteitenbesluit toegestaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.